Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Milli Park yetkilileri Uğur'a brifing verdi

Milli Park yetkilileri Uğur

Balıkesir'deki doğa turizmi master planıyla ilgili üç önemli nokta olduğuna dikkat çeken yetkililer...

Balıkesir’deki doğa turizmi master planıyla ilgili üç önemli nokta olduğuna dikkat çeken yetkililer, Kapıdağ Yarımadası’da dahil olmak üzere, Kazdağı ve Gönen Kaplıcalarını turizme açıp buradaki faaliyetlere göre daha sonra yapılabilecek faaliyetleri bütçe doğrultusunda yapabilmek olduğunu aktardı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Balıkesir’de faaliyet gösteren Milli Parklar Genel Müdürlüğü görevlilerinden Kazdağları konusunda brifing aldı.
Kazdağlarını turizme kazandırmayı hedef koyduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Balıkesir’in Doğa Turizmi Master Planında Kazdağlarının ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Uğur, Balıkesir’in doğa ve turizm master planının hazırlanmasıyla ilgili brifing aldı.
Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Balıkesir’deki yetkililerini makamında kabul eden Uğur, Kazdağlarının Balıkesir sınırları içindeki master planda ayrı bir önemi ve yerinin olduğunu, master planda bir nokta olarak yer alması gerektiğini vurguladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşin Şirvancı beraberinde Milli Parklar Şube Müdürü Ayşe Gitmez ve mühendis İlker Baldan ile Başkan Uğur’u makamında ziyaret ederek Balıkesir İlinin 2013 yılında yapılan Doğa Turizmi Master Planı hakkında bilgilendirmede bulundu.
Balıkesir’deki doğa turizmi master planıyla ilgili üç önemli nokta olduğuna dikkat çeken yetkililer, öncelikli olarak Kazdağı (Milli Parkı), Kapıdağ Yarımadası (Erdek) ve Gönen Kaplıcalarını turizme açıp buradaki faaliyetlere göre daha sonra yapılabilecek faaliyetleri bütçe doğrultusunda yapabilmek olduğunu aktarıp, master planın bu doğrultuda swot analizlerinin yapıldığı, aktivite değerler tablolarının incelenerek artıları ve eksilerinin değerlendirildiği bildirildi.
Uğur, Balıkesir’in Doğa Turizmi Master Planının Kazdağlarıyla ilgili olarak yeniden ele alınacağını, ilgili Bakanlıklarda gerekli girişimleri başlatarak Kazdağlarının doğa turizmine kazandırılması için çalışma yapacaklarını açıkladı.
Uğur, “Biz istiyoruz ki nokta olarak Balıkesir sınırları içerisinde Kazdağları da olsun. Balıkesir’e münhasır Balıkesir milli parkları içinde turist getirdiğimiz zaman doğa turizmi alanı olarak Kazdağını ve diğer yerleri nokta olarak gösterebilmeliyiz. Kazdağlarını turizme kazandıracağız” diyerek konuya verdiği önemi dile getirip, Kazdağlarıyla ilgili farklı projelerin master plana dahil edilmesiyle ilgili çalışma yapılması için talimat verdi.



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli